Definice optimální kondice

     Dnes Vám napíšu článek, který je k zamyšlení a snaží se vzbudit trochu motivace k akci.  Co je kondice, všichni určitě tuší. Kondicí se rozumí tělesný a duševní stav člověka. Cílem každého člověka by měla být soustavná aktivita, zlepšující duševní stav a také ten tělesný stav. Tedy směřování k dosažení cíle optimální kondice. Dle mého je definicí optimální kondice = stav mysli a těla, který se nachází v úplné harmonii těla a ducha po 24 hodin denně. Tedy nedosažitelný stav, běžný život je plný stresu a každodenních starostí. Cílem tedy není dosažení optimální kondice, ale neustálými aktivitami dojít ke zlepšení kondice. Přibližovat se k tomuto pomyslnému vrcholu ale nechtít jej zdolat. Zajímavá úvaha je nad větou, že vrcholu bychom neměli chtít nikdy dosáhnout. Proč? Protože když bychom pokořili vrchol, pak nahoře čeká už jen cesta dolů, a to nikdo z nás nechce.
     No řekněte sami, najde se někdo kdo by se chtěl zažít špatný pocit, nemoc, ztrátu energie, oslabení, nachlazení... Věřím že snad ne!
 

   A nyní, otázka na tělo. Udělali jste dnes něco pro dosažení stavu optimální kondice? Cvičili jste dnes? Vypili jste dostatek tekutin, dodrželi pitný režim? Vytváříte radost a radostné myšlenky už od okamžiku co se otevřou oči, respektivě pro některé ještě před jejich otevřením? Potřebujete co nejlepší kondici?  Zvládáte každodenní stres? Potřebujete podávat dostatečný nebo nadprůměrný výkon v práci, doma, při úklidu, starání se o děti, volnočasových aktivitách? Podle mě by vždy měla být odpověď ANO!!! 

 

   Proto pojdmě udělat výzvu, kde se zaměřme na optimální kondici. Pojďme spolu malými krůčky (každodenní aktivitou) šplhat po strmém svahu tohoto nedosažitelného vrcholu, překonejme společně všechny schody, ostré hrany, převisy a když už nevidíš cestu dále, nechte někoho zkušenějšího ať Vám cestu ukáže, prošlape, natáhne provaz a pomůže. 


Naše každodenní aktivita ve welness klubu, přesně toto naším klientům poskytujeme a podpoříme i Tebe. 
 

Vzhůru do optimální kondice!